Team

Het team van brouwerij SuzeCinq bestaat uit 5 enthousiaste liefhebbers van speciaalbier. Op bovenstaande foto van links naar rechts: Marcel, Thimo, Jan, Piet en Cor (foto door Ella Tilgenkamp fotografie).

Ruim 20 jaar geleden zijn wij gestart met een jaarlijks vriendenweekend. We hebben daarbij landen als Schotland, Wales, Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië aangedaan. Uiteindelijk zijn we ook in Frankrijk neergestreken en daar zijn de ideeën voor een brouwerij geboren.

Ieder teamlid draagt met zijn specifieke kennis en ervaring bij aan het brouwproces en alle zaken daarom heen. Wat ons bindt is het enthousiasme om op ambachtelijke wijze bier te brouwen met een zéér speciaal karakter en uiterst aangename en verrassende smaak. Het is daarbij niet alleen het eindresultaat wat ons veel voldoening geeft. Ook het brouwproces van begin tot eind zorgt voor de passie en lol.

Hieronder een korte beschrijving van de brouwers

Jan       ( Le ingénieur )

Zo kun je hem gerust noemen. Ziet kans om uit de onderdelen van een waterkoker en föhn een goed werkende telefoonoplader te maken. Blijft onder alle omstandigheden rustig. Dat is een handige eigenschap te midden van de overige teamleden. Hij houdt uiteraard van bier, maar is geen fijnproever zegt hij zelf. Dat vinden de overige teamleden niet erg en nemen deze taak graag voor hem waar.

Piet       Le coordinateur )

Zonder enige twijfel past deze benaming hem als een jas. Houdt alle procesonderdelen nauwgezet in de gaten en noteert ieder detail. Is daarnaast (bijna) net zo goed in de keuken in vergelijking tot een echte topkok. Deze combinatie maakt hem tot een onmisbare schakel in de (voor)bereiding van onze bieren en het bedenken van variaties op bestaande thema’s.

Marcel     ( Le musicien )

De muzikant die ook de juiste toon weet te vinden wanneer het gaat om bierbrouwen. Altijd goed gemutst en vol goede moed. Weet van aanpakken en is fysiek altijd topfit. Handig voor het wat zwaardere werk rond het brouwproces. En pakt regelmatig zijn gitaar om ons te trakteren op een ontspannen chaconne van bach of (net zo makkelijk) een goede bluessessie. Is een fijnproever waar het om speciaalbier gaat. Wel zo handig.

Cor        ( La cafetière )

Altijd als eerste uit bed. En zet dan meer dan uitstekende koffie voor de overige brouwers. Die vervolgens al snel ook ontwaken door de geur van de heerlijke koffiearoma. Een goede start voor een nieuwe brouwersdag. Is daarnaast creatief met hout en ander materiaal. Komt goed van pas want er valt altijd wat te verbeteren tijdens en rond het brouwproces. Ook een fijnproever overigens. Van bier en meer.

Thimo      l’entrepreneur )

Ziet in veel een kans. Niet altijd terecht overigens. Maar met enthousiasme en creativiteit komt je een heel eind. Geniet erg van de koffie van Cor (kan eigenlijk niet zonder). Heeft met betrekking tot het bierbrouwen geen specialiteit maar speelt waar nodig in ieder procesonderdeel een rol. Is wel een echte liefhebber van de tripel. Vooral die met een zoetige afdronk. Laten we die nu net in het assortiment hebben……